7 aug

Boganmeldelse: Engelshjerte

englehjerte

Forfatter: Maria Helleberg

Udgivet: 2010

Forlag: Samleren

Anmelder: Carsten Cederholm

Jeg er mest til historiske spændingsromaner og Engelshjerte er bestemt ikke nogen spændingsroman. Måske derfor fandt jeg den umådelig langtrukken. Efter mit temperament kunne hele bogens handling skrives i et enkelt kapitel; Men jeg er nok heller ikke målgruppen for bogen og Anne Sophie Reventlows liv er måske heller ikke så spændende? 🙂

Ikke desto mindre er det en god beskrivelse af en tid, hvor der var meget stor afstand mellem kongen, den magtfulde adel og resten af befolkningen. Da der er meget langt i mellem danske historiske romaner, som beskriver renæssancen, var den værd at læse trods alt.

Resume

Bogen handler om Anne Sophie Reventlow, der forelsker sig i Frederik IV. Anne Sophie Reventlows familie, særligt hendes mor, er bestemt ikke interesseret at hun render rund med kongen og gemmer hende væk. Derfor stikker hun af og gifter sig til venstre hånd med Frederik IV.

Da dronningen dør, bliver Anne Sophie Reventlow dronning af Danmark. Senere bliver kong Frederik syg og dør og hans søn tager over og sender sin stedmoder i husarrest på Clausholm. Her sidder enkedronningen i 12 år og sørger over sin manden og børn, indtil hun pludselig begiver sig til København.

Historien udspiller sig på vejen til København, hvor hun tænker tilbage på sit liv og drømmer om at flygte til Rusland.

 

Hits: 489

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.