13 nov

Boganmeldelse: De Otte

Forfatter: Katherine Nevilledeotte

Udgivet: 1988

Forlag: Forlaget Punktum

Anmelder: Carsten Cederholm

De Otte er lidt af en klassiker. Den udkom første gang i 1988 og regnes for at være den første i genren ”konspirationsthriller”, der også tæller bøger som Da Vinci mysteriet og Rosens navn. Personligt er jeg vild med genren og Katherine Nevilles De Otte er en af de bedste.

Nogen gange kan hun godt hænge lidt fast i nogle detaljer og lange beskrivelser men for det meste holdes en høj spændings-kurve.

Hvis man er en kulturel person, med interesse for renæssancen, med bedre kendskab end jeg, til de forskellige forfattere, filosoffer og videnskabsfolk i slutningen af 1700tallet er jeg ret sikker på, at bogen giver en hel ekstra dimension.

Er man til konspirationsthrillere, så er De Otte et must at læse, dvs. hvis man ikke lader sig afskrække af en murstensroman på 636 siden.

Resume

Bogen handler om et flere tusind år gammelt skakspil, som rummer en ældgammel hemmelighed.

Handlingen begynder i år 687 hvor Karl den Store får et maurisk skakspil forærende, som besidder magiske kræfter og indeholder en hemmelighed, der siges, at give indehaveren ubegrænset magt. Karl den Store gemmer spildet af vejen, i det afsidesliggende Montglane kloster, hvor spillet ligger skjult i næsten tusind år, indtil det dukker op igen under den franske revolution, i slutningen af 1700tallet.

Montglane-klosteret opløses og nonnerne får til opgave at passe på hver deres del af spillet. Flere magtfulde mennesker har kendskab skakspillet og kæmper om at besidde den ældgamle hemmelighed. En efter en bliver nonnerne slået ihjel. To unge nonner, Mireille og Vallentine, får til opgave et passe på nogle af brikkerne. Mireille ender med at rejse til skakspillets oprindelsessted, for at opklare spillets hemmelighed.

200 år senere bliver computereksperten Catherine Velis inddraget i spillet. Catherine arbejder for et stort internationalt konsulentfirma, hvor hun rager uklar med ledelsen, da hun nægter at deltage i firmaets korruption. For at få hende af vejen, bliver hun sendt til Algeriet, hvor hun skal udarbejde en computermodel for OPEC. Her bliver hun viklet ind i spillet om Montglane-skakspiltes hemmelighed.

Mens deltagerne i spillet dør omkring hende, finder Catherine ud af, at hun er brik i et ældgammelt spil skak, som udspildes, med mennesker som brikker. Hun starter ud som en bonde, men når til sidst ned på bagerste linje og bliver, som spillets sorte dronning, en af de mest centrale brikker i spildet.

De Otte er en kompliceret, men velgennemtænkt, konspirationsthriller, hvor handlingen foregår over adskillige århundreder og flere kontinenter.

Hits: 3234

2 meninger om “Boganmeldelse: De Otte

  1. Hej Jørgen

   Jeg kiggede straks på din hjemmeside og så på dine bøger, de er lige noget for os.
   Dem vil vi kaste os over så snart vi får tid.

   Mvh. Tanja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.