2 feb

Boganmeldelse: Arnulf

arnulfulveblodForfatter: Susanne Clod Pedersen

Udgivet: 2015

Forlag: BAZAR

Anmelder: Tanja Cederholm

Første gang jeg satte mig med bogen blev jeg hurtigt træt, af den voldsomme omvæltning læsningen var. Det var simpelthen tung læsning, kringlet sprog og sindrige formuleringer… de første 5 minutter og derefter var jeg fuldstændig opslugt i Arnulfs univers.

Historien beretter på fineste, mest virklighedstro og nærværende vis, om hvordan livet for en ung knægt med udfærdslængsel må have været, den gang for flere hundrede år siden. Man flyver gennem kapitlerne og glipper en gang med øjnene, når man nødtvungent må lægge bogen fra sig og vende tilbage til virkelighedens verden. Bogen beskriver så rigt og medrivende, både natur, kamp, sind og handling at man næsten undre sig over hvorfor tingene har udviklet sig til den verden vi har i dag.

‘Arnulf’ – en vikingeroman, nomineret til Orla-prisen, udkom første gang i 2005, fra ‘Bogens Forlag’ og fortsættelsen ‘Veulf’ udkom i 2006 fra samme forlag. I 2007 bliver de to bøger samlet til een, der i 2011 også udkommer som paperback. 2015 genudgives den samlede Arnulf/Veulfbog som ‘Arnulf’ – første bind i Arnulf Sagaen og markere samarbejdet med forlaget BAZAR, og lover flere bøger i sagaen…

‘Arnulf ‘ opføres i 2010 som Frederikssund-vikingespillet ”Arnulf Fenrisfrænde”. Pierre Miehe-Renard var instruktor på stykket, der havde 150 amatørskuespillere på scenen og spillede for ca. 11.000 puplikummer.

”Veulf” opføres dramatiseret som ”Arnulf Ulveblod” i 2011. Som Frederikssund-vikingespillenes 60-års jubilæumsforestilling. Stykket blev set af ikke færre end ca. 14.000 og Tv-Lorry kom på besøg.  Frederikssundsvikingerne selv kalder stykket for deres hidtil bedste vikingespil.

Resume

I den lille fredelige Eigilsund, lever Arnulf, hans familie og hans udkårne. Han har planer og drømme som bare venter på at finde sted, men da ham der skulle realisere det hele for Arnulf dør, ja så må han selv se at tage affære.

‘Arnulf’ er betagende, dyster og stemningsfuld. Til tider mangler lidt en rød tråd, et  budskab serveret på et sølvfad med en begrundelse for hvorfor vi skal læse denne bog. Læser man den finder man ud af det.

Læs mere på forfatterens hjemmeside: Arnulf Sagaen og Susanne Clod Pedersen

Hits: 431

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.