6 mar

Boganmeldelse: Robotten Rune – Skyformer, citronmåner og lyskrummer

Forfatter: Eva Fog

Robotten Rune
Robotten Rune

Udgivet: 2016

Forlag: Selvudgivelse (Books on demand), udgivet gennem U&BU Media.

Anmelder: Tanja Cederholm

Hjemmeside: Pædago’ Nok

Eva Fog, stifter af Pædago’ Nok og DigiPippi, har forfattet en lille historie til sin nevø Rune (og andre børn i alderen 3 til 8 år).
Historien handler om robotten Rune og hans ven Anderumpe, en ælling, og deres funderen om de ting der sker i verdenen omkring dem.
Rune og Anderumpe snakker om forskellen på dag og nat. Først betragter de skyerne og giver sig tid til at finde ro, fantasi og forestillingsevne frem. Bagefter leger de og lægger planer og til sidst, overvinder de Runes frygt for det uhyggelige mørke.

Bogen er skrevet som den fortalt og sproget henvender sig på fineste vis til aldersgruppen. Det er en oplagt ‘grublebog’ – det tog mig en halv time, at komme igennem de 19 små sider tekst, fordi min yngste spurgte og kommenterede i ét væk. Den egner sig dog ikke til selvlæsning grundet den skriftetype bogen er sat med. Skriften fungere fint til titel og underside, men den er for uoverskuelig som brødtekst. Til gengæld er bogen rigt illustreret, med smukke og stemningsfulde 3D-skabte tegninger.

Om forfatteren: Eva Fog er uddannet pædagog. Hendes hovedfokus er børn og IT, især med et kreativt udgangspunkt. Som stifter af DigiPippi, en teknologiklub for piger i alderen 7 til 13 år, arbejder hun for at give børn (og især piger) en godt udgangspunkt og en god forståelse af de redskaber vi interagere med i vores hverdag.

Hits: 301

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.